ÁSZF minta 2021

Webáruház ÁSZF sablon és elállási nyilatkozat minta

Az Általános Szerződési Feltételek minden webáruház legfontosabb dokumentuma. Vitás kérdések eseté n a vevő az ÁSZF-ben foglaltakra (is) hivatkozhat, így mind jogi, mind üzleti szempontból elengedhetetlen, hogy ez a dokumentum minden tekintetben pontosan leképezze a webáruház tulajdonosának üzleti érdekeit, ugyanakkor transzparensen és közérthetően elmagyarázza a vásárlóknak a weboldalon történő vásárlás feltételeit.

Általános szerződési feltételek minta 2021

Elállási nyilatkozat mintával és elállási tájékoztatóval

 • FONTOS Figyelmeztetés

  Az ÁSZF egy rendkívül fontos jogi dokumentum, mely az eladó és a vevő jogviszonyát szabályozza. A saját webáruházad ÁSZF-jének véglegesítéséhez mindig kérd tapasztalt ügyvéd segítségét!

Vélemények

a tananyagról

5 csillagbesorolás

Köszönöm a segítséget!

Éva Szabó

Biztos hogy még sokat látogatom a honlapot, mert saját magam barkácsolok össze egy kis webshopot és látom, hogy itt sok hasznos infot találok hozzá.

Biztos hogy még sokat látogatom a honlapot, mert saját magam barkácsolok össze egy kis webshopot és látom, hogy itt sok hasznos infot találok hozzá.

Kevesebb megjelenítése

Tematika

Tartalomjegyzék

 • 1

  Általános Szerződési Feltételek MINTA

  • Így használd az ÁSZF mintát - FONTOS információk!

  • ÁSZF Minta letöltés

Formátum

A szerző előszava, magyarázata és az ÁSZ minta letölthető PDF, DOCX és PAGES formátumokban.

 • A szerző előszava és magyarázata

 • Letölthető ÁSZF minta PDF fájl

 • Letölthető ÁSZF Minta PAGES fájl

 • Letölthető ÁSZF Minta DOCX fájl

Szerző

Jogász, Európai üzleti szakjogász

Anikó Bóné, Dr.

2005-ben szerezte meg diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd ugyanitt 2008-ban európai üzleti szakjogász diplomát is szerzett. Gyakornokként és ügyvédjelöltként olyan nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott, mint a CMS Cameron McKenna, a Forgó, Varga és Társai, valamint a Salans Ügyvédi Iroda. 2009-ben tett ügyvédi szakvizsgát, és ezt követően a Bóné Ügyvédi Irodánál kezdett dolgozni alkalmazott ügyvédként. Munkája során elsősorban szellemi alkotások jogával, adatvédelemmel, fogyasztóvédelemmel, reklámjoggal, internetes kereskedelmi jogi kérdésekkel és általános szerződési feltételek kialakításával foglalkozik.

Kinek való és kinek nem?

Mire jó az ÁSZF minta?

 • Ez a minta neked való, amennyiben

  A webáruházad jogi folyamatait szeretnéd fejben rendszerezni, vagy kiindulási pontot szeretnél egy végleges ÁSZF ügyvéddel közös kialakításához.

 • Nem a legjobb választás, amennyiben

  Nulláról szeretnéd megiratni egy ügyvéddel az ÁSZF-edet, vagy nagyon komplex, egyedi jogi szabályozást igényel az üzleti modelled.

Média megjelenések

Ahol még találkozhattál a 7Digits Csapatával

Budapest Business Journal logo
Forbes logo Shopify SEO
RTL Klub logo a Shopify keresőoptimalizálás oldalra
Világgazdaság logo Shopify

Gyakori kérdések

Az Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatban

 • Akkor copy-paste és jók vagyunk?

  Egyáltalán nem! Először is az ÁSZF minta adatait ki kell tölteni. Másodszor - mivel nincs két egyforma üzleti helyzet - célszerű az ÁSZF mintát egy szakértő jogásszal véglegesíteni.

 • De ha úgyis mehetek ügyvédhez, minek az ÁSZF minta?

  Egyetlen ügyvéd sem ismerheti jobban a vállalkozásod működését, mint te magad. Az ÁSZF minta kiváló eszköz arra, hogy végiggondold a saját folyamataid szabályozását még az előtt, hogy ügyvédhez fordulnál. Így kevesebb időbe fog telni véglegesíteni az ÁSZF-edet, tehát olcsóbban megúszod a dolgot, ugyanakkor profi ÁSZF-el indulhatsz neki az értékesítésnek.

 • Tartalmaz az ÁSZF minta elállási nyilatkozatot is?

  Igen, két melléklete is van, az egyik az Elállási/Felmondási nyilatkozatminta, a másik az Elállási/Felmondási tájékoztató.

 • Milyen folyamatokat szabályoz egy webshop ÁSZF?

  Termékszavatosság, kellékszavatosság, hibás termék fogalma, visszáru, panaszkezelés módja, pénz-visszatérítés módja és folyamata, megrendelés elfogadása, visszautasítása, elállási jog... hogy csak néhányat említsünk.